top of page

       

Hugues Quadens - Osteopathie | PRO

Foto Hugues Quadens.jpg

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het herstel van de beweeglijkheid van de weefsels om daardoor de zelf helende kracht van het lichaam te herstellen. Meer informatie over osteopathie vind u op www.osteopathie.nl. In het Aeroprac Health center zijn een twee verschillende praktijken gevestigd.

 

Hugues Quadens DO

Na het behalen van mijn diploma kinesitherapie in 1994 begon ik direct aan de fulltime opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent. Tegelijkertijd werkte ik als kinesitherapeut bij een professionele voetbalploeg.

In 1997 studeerde ik af als D.O. en combineerde vanaf toen osteopathie en kinesitherapie.

 

Een aantal jaren later begon ik, in samenwerking met enkele sportartsen, een zelfstandige osteopathiepraktijk te Aartselaar. Ook bij de professionele voetbalploeg evolueerde ik naar de osteopaat van de club. Ondertussen kon ik als osteopaat, door de samenwerking met de sportartsen, veel ervaring opdoen in andere sporttakken zoals tennis, badminton, veldhockey, wielrennen, ...

 

Na de geboorte van mijn dochter in 2003 nam ook de interesse voor kinderosteopathie fel toe; vandaar dat ik de tweejarige opleiding kinderosteopathie ging volgen bij Panta Rheihttps://www.pro-osteo.com/ ). Deze opleiding heeft op mij een enorme invloed gehad zowel als osteopaat maar zeker ook als mens.

 

Om mij nog completer te voelen, startte ik in 2010 de zesjarige opleiding "The treatment of children training program based upon the biodynamics of osteopathy" bij het SOCK ( https://jamesjealous.com/ ) in Zwitserland.

 

Daar osteopaten hollistisch denken, voelde ik toch nog een leegte in het behandelen van het onderbewustzijn vandaar dat ik in 2017 ben gestart met de opleiding Body Mind Workers ( https://bodymindworkers.com/ ) en ondertussen ook toepas in mijn praktijk.

 

Nadat ik samen met mijn gezin verhuisde naar een meer groene omgeving in het noorden van Antwerpen opende ik, naast mijn bestaande praktijk te Aartselaar, sinds oktober 2016 ook nog een praktijk te Schilde - 's-Gravenwezel.

 

Sinds 2016 werk ik ook in Nederland als tutor bij de stichting Still Kids van René Zweedijkhttps://www.aeroparc-hc.nl/ )

 

bottom of page